ΑΝΤΛΙΕΣ ΘΕΡΜΟΤΗΤΑΣ

ΑΝΤΛΙΕΣ ΘΕΡΜΟΤΗΤΑΣ

Οι αντλίες θερμότητας είναι συσκευές που μεταφέρουν θερμότητα από ένα μέρος σε ένα άλλο. Μπορούν να χρησιμοποιηθούν για θέρμανση και ψύξη σπιτιών και επιχειρήσεων. Οι αντλίες θερμότητας λειτουργούν απορροφώντας θερμότητα από μια πηγή θερμότητας, όπως ο εξωτερικός αέρας, το έδαφος ή το νερό, και στη συνέχεια απελευθερώνοντας αυτή τη θερμότητα σε έναν χώρο που πρέπει να θερμανθεί. Το αντίστροφο μπορεί επίσης να γίνει το καλοκαίρι, όταν η αντλία θερμότητας μπορεί να απορροφήσει θερμότητα από το εσωτερικό του σπιτιού και να την απελευθερώσει στο εξωτερικό.

Υπάρχουν τρεις κύριοι τύποι αντλιών θερμότητας:

  • Αντλίες θερμότητας αέρα-αέρα: Αυτός είναι ο πιο κοινός τύπος αντλίας θερμότητας. Απορροφούν θερμότητα από τον εξωτερικό αέρα και τη μεταφέρουν στο εσωτερικό του σπιτιού για θέρμανση ή απορροφούν θερμότητα από το εσωτερικό του σπιτιού και τη μεταφέρουν στο εξωτερικό για ψύξη.

 

  • Αντλίες θερμότητας αέρα-νερού: Αυτός ο τύπος αντλίας θερμότητας απορροφά θερμότητα από τον εξωτερικό αέρα και τη χρησιμοποιεί για να θερμάνει νερό, το οποίο στη συνέχεια μπορεί να χρησιμοποιηθεί για θέρμανση του σπιτιού ή για ζεστό νερό χρήσης.

 

  • Γεωθερμικές αντλίες θερμότητας: Αυτός ο τύπος αντλίας θερμότητας απορροφά θερμότητα από το έδαφος ή το νερό και τη μεταφέρει στο εσωτερικό του σπιτιού για θέρμανση ή απορροφά θερμότητα από το εσωτερικό του σπιτιού και τη μεταφέρει στο έδαφος ή το νερό για ψύξη.

Οι αντλίες θερμότητας μπορούν να είναι ένας πολύ αποδοτικός τρόπος για τη θέρμανση και την ψύξη σπιτιών και επιχειρήσεων. Μπορούν να βοηθήσουν στη μείωση των λογαριασμών ενέργειας και μπορούν επίσης να μειώσουν τις εκπομπές αερίων του θερμοκηπίου.

 

Τεχνικό Γραφείο Κομοτηνή - Εργασίες Ανακαινίσεων Κομοτηνή - Κατασκευές - Μελέτες - Χρώματα - Εξοικονομώ Κατ Οίκον - Κουφώματα - Πλακάκια - Ανακαινίσεις Κομοτηνή-Αντλίες θερμότητας

Το Τεχνικό Γραφείο Ευάγγελος Πανταζής εδρεύει στην Κομοτηνή στην οδό Ορφέως 3 και διαθέτει υποκατάστημα στην οδό Σισμανόγλου 21, προσφέροντας τις υπηρεσίες του με συνέπεια και επαγγελματισμό

Πίσω